perjantai 23. lokakuuta 2015

Joutenlammen laavu

Joutenlammen laavu sijaitsee Joensuussa Kiihtelysvaaran ja Heinävaaran välissä. Laavu toimii myös Oravantaipaleen taukopaikkana. Kohdetta ylläpitää Joensuun kaupunki. Valitsimme Joutenlammen laavun kohteeksi sen vuoksi, että laavulle pääsy on mahdollistettu myös liikuntarajoitteisille.

Joensuuntien varressa on selkeä opastus laavulle.
Tie laavulle on varsin huonossa kunnossa.
Ajomatkan varrelle myös puihin oli kiinnitetty hyvin opasteita perille pääsemiksi. Myös Oravantaipaleen merkit löytyivät ja näkyivät puista hyvin. Merkinnät olivat kuitenkin varsin korkealla ja niiden näkeminen esimerkiksi pyörätuolista käsin voi olla haastavaa.
Laavun ympäristö on erittäin avara ja kulkemaan mahtuu erilaisilla apuvälineillä. Auton saa ajettua vaikka laavun viereen.
Nuotion ympärys, sekä laavun edusta taas ovat varsin ahtaat, jos tarkoitus on tulla paikalle esimerkiksi pyörätuolilla. Pohja oli muutamia juuria lukuun ottamatta tasainen, mikä mahdollistaa muutoin liikuntarajoitteisten pääsemisen istumapaikoille tai laavulle. Ranta on hyvin epätasainen, eikä esteetöntä pääsyä lähemmäs vesistöä ole.
Ympäristö on todella siisti, mikä itsessään luo ympäristöstä turvallisen ja miellyttävän ajanviettopaikan.
Parkkipaikan luona on myös liiteri / wc. Osa puista on saatavilla liiterin ulkoseinän vierellä, josta niitä on helppo ottaa. Kynnys liiteriin on hieman haastava, eikä kaiteita ole.
Pääsy vessaan on myös haastava. WC on merkitty invamerkillä, mutta ainakaan pyörätuolilla vessaan ei pääse ilman avustajaa / avustajia.
WC on itsessään tilava, mutta kynnykset ovat vaikeita, eikä tälläkään puolen ole lainkaan kaiteita.
Alueen retkeilykartta on laitettu sopivalle korkeudelle, jota pystyy esimerkiksi pyörätuolista käsin tarkastelemaan. Kartta on myös riittävän suuri, jotta sen näkeminen on helppoa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti